Gå til sideindhold
Bramhøjgaard
Et grønt fristed for kreativitet, læring og fællesskab

Program for Bramhøjgaarddagen 14/9 2024

10:00 – KOM OG SYNG – kor og fællessang 

Kor og fællessangen ledes af Køge Musikskoles lærere, Nikolaj Skaaning og Sarah Damsgaard Thomsen.

Kor-elever fra Kirstinedalsskolen synger Bramhøjgaarddagen i gang og nogle medlemmer fra et af Køges voksenkor synger sammen med de fremmødte, så fællessangen rigtigt kan få vinger at flyve på.

Kom og syng med!

10:15 – FÆLLES SAMTALE om fremtidens bæredygtige byggeri

Regenerativt, transformativt, cirkulært

 

Køge Kommune planlægger flere nye byområder og derfor at det vigtigt at fokusere på reduktion af CO2-udledningen. Den nuværende byggepraksis kan ikke betegnes som bæredygtig eller CO2-neutral. Dette skyldes, at nybyggeri ofte inddrager landområder, der kunne bruges til natur, samt at udviklingen og forarbejdningen af byggematerialer medfører udledninger af drivhusgasser. Vi sætter fokus på hvordan fremtidens bæredygtige byggeri kan realiseres gennem nye praksisser og, fremfor alt, et andet mindset.  

 

Kom og hør de spændende oplæg og deltag i dialogen om transformation af Bramhøjgaard og eksisterende boligområder

11:30 – GÅTUR gennem Ølsemagles historie

Museum Sydøstdanmark guider os på en gåtur gennem Ølsemagles historie

12:00 – OPLÆSNING OG MEDITATION med sognepræst David V. Winsløw

Jord og Himmel - oplæsning af uddrag fra Kærlighedens Højsang, efterfulgt af en kort meditation over emnerne: forbundethed til jord, liv og himmel

13:00 – FÆLLESSPISNING OG KONCERT med Tapperiet/Køkkenet OM:HU og sanger Mariel Buckley (CA)

Tapperiet og Køkkenet OM:HU inviterer til et hyggeligt udendørs arrangement, hvor du kan komme med til lækker, vegetarisk frokost og til efterfølgende koncert med Mariel Buckley.

 

Den canadiske sanger og sangskriver Mariel Buckley har på kort tid markeret sig som en helt særlig fremtrædende artist indenfor alternativ, moderne roots-musik. Buckleys forfriskende og egenrådige tilgang til musikken, hvor en guitar- og synthesizer-fokuseret lyd og fængende grooves og rytmer drives frem af hendes charmerende og fintmærkende vokal, har begejstret publikum og anmeldere siden udgivelsen af debutalbummet ’Driving In The Dark’ (2018), og opfølgere ’Everywhere I Used To Be’ (2022).

 

Køkkenet OM:HU serverer en let, grøn frokostanretning med sæsonens lækre råvarer, som er præsentabelt anrettet og tilberedt med omhu, omtanke og sans for detaljen - og med den grønne profil for øje.

Spisning er inkluderet i billetprisen - drikkevarer kan tilkøbes.

Læs mere og køb billetter her: Frokost & Koncert: Mariel Buckley (CA) - Tapperiet

15:00 – KREATIVITET OG SKRIVEVÆRKSTED – oplæg og workshop

Køge Biblioteket sidder klar i Bramhøjgaards skønne have! Her kan du få inspiration til din skrivning ved forfatter og journalist Anders Haahr Rasmussen og deltage i en hyggelig skriveworkshop

 

15-15:45 Skrivemaskinen - Foredrag med Anders Haahr Rasmussen

Forfatter og journalist Anders Haahr Rasmussen har skrevet Skrivemaskinen - En bog om at skrive og mestre noget, og om hvordan man i det hele taget udtrykker sig i det liv, man nu engang lever.

Få inspiration til at skrive og til at mestre dine kreative sider. Vi kommer bag om blindskriftens magi og hemmeligheden bag skateboarding. Om risikoen for at blive væk fra sig selv i konkurrencestaten. Om de vaner og værktøjer, der hjalp det 20. århundredes store kunstnere fremad på deres mest uinspirerede dage.

 

15:45-16:30 Skriveworkshop

Litteraturformidler og skriveentusiast fra Køge Bibliotek, Esben Hansen, står for en kort, åben skriveworkshop, hvor vi med små, sjove og simple skriveøvelser udforsker det skønne ved at skrive. Alle nysgerrige unge og voksne er velkomne. 

Dagens tema er i de skønne omgivelsers anledning natur. Der vil blive oplæst inspirerende tekster om temaet, lyttet til musik og leget med forskellige tilgange til skriften. 

 

OBS! Medbring gerne pen og notesbog eller bærbar computer. Du kan dog låne papir og kuglepen.

Både oplæg og værksted er ganske gratis og uden tilmelding – bare mød op

16:00 – RUNDVISNING af udgravninger ved Egedesvej

Museum Sydøstdanmark giver os en rundvisning på udgravningerne ved Egedsvej

17:00 – FAMILIEKONCERT med Stine Michel og Eventyrorkestret

Kom til en forrygende, fængslende og forførende koncert med Stine Michel og hendes EventyrOrkester. En koncert der tager udgangspunkt i Stine Michels sange fra den DMA nominerede 'Mosekonen brygger' og dens efterfølgere 'Ønskeegen' og 'Himmelhøj'. Tag med på en rejse og mød blandt andet digterfrøerne, en kyssesyg mistelten og Rumlerikke - skovens sidste heks. Sammen med orkestret bliver der mulighed for at:

  • plukke æbler fra Æbleolga, 
  • klappe nye rytmer med dværgene
  • synge med misteltenen Sylvia
  • skælde ud sammen med Kællingetjørnen 
  • danse i takt med ildfruen Fauna

 

Stine Michel har vundet flere priser for sin børnemusik. I 2016 vandt hun den prestigefyldte Carl Pris for Årets bedste børnemusik. Hun har spillet landet rundt i 15 år og erfaringen med at optræde for børn fornægter sig ikke, når hun med legende lethed tager publikum med på en uforglemmelig rejse. Med rytmer, der går direkte i blodet og musikalske liner lige til at smage på, er der lagt op til en koncertoplevelse udover det sædvanlige.

Se klip fra Stine Michel og EventyrOrkestret på YouTube

 

Anmeldelser af Stine Michel med EventyrOrkestret:

En kold januardag kom Stine med sit Eventyrorkester. Børn og voksne sad parat med vintermørket i kroppen - og så bredte magien, varmen og glæden sig. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men Stine og hendes fantastiske musikere tog altså fusen på mig. Sjældent har jeg oplevet noget så professionelt og hjertevarmt - helt i børne-øjenhøjde. Historierne, rytmerne, samspillet mellem musikerne og kontakten til alle os på gulvet. Wauvv......

Stine og Eventyrorkester! Bliv ved og ved. Vi har så meget brug for jer og det I giver os.

- Pia Smidt (Børnekulturkoordinator i Faaborgmidtfyn Bibliotekerne)

 

 


 

10:00 - 18:00 – TRANSFORMATION BRAMHØJGAARD udstilling ved arkitekt Dominique+Serena

Se arkitekternes modeller for transformationen af Bramhøjgaard, fra historisk bondegård til et inkluderende og bæredygtigt fællesskab, hvor brugen af cirkulære strategier er en grundsten og hvor alt ses som en ressource

10:00 - 16:00 – FUGLESTUE ved WunschMachine

Køge Bibliotekerne byder velkommen til WunchMachinen.

Flyv ind i en kunstinstallation og et laboratorie, hvor vi sammen undersøger vores fascination af fugle.

Måske kan vi se verden fra fuglenes perspektiv? 

 

Performer Helga Rosenfeldt-Olsen inviterer til legende samtaler om fugle.

 

Både børn og voksne er velkomne

10:30 - 14.00 – ÆBLEMOSTERI under de gamle æbletræer

Ølsemagle Landsbylaug og Kulturfuglen inviterer alle, der har lyst, til at moste æbler fra de gamle æbletræer i Bramhøjgaards have, mens Ølsemagles lokale spillemand skaber stemning med sin guitar.

En rigtig familieaktivitet, hvor alle kan være med.

 

Husk emballage til eget brug

10:30 - 13:30 – NATUR OG BILLEDER – kunst for børn med Billedskole.nu

Kom og vær med! Billedskolelærer Karen Louise Vej Rasmussen sidder klar ved bordet, hvor der skal eksperimenteres med natur og billeder.

I Billedskolen.NU er man en del af et fællesskab, hvor kreativitet og nysgerrighed dyrkes. Vi værdsætter processen over perfektion og byder alle børn og deres familier velkommen. 

Læs mere om Billedskolen: Billedskolen.nu

11:00 - 16:00 – FØR MÅNEBORDENE LANDER – udgravninger med Museum Sydøstdanmark

Grav med! Sammen med arkæologerne på Museum Sydøstdanmark. 

Læs mere om Museum Sydøstdamarks projekt: Tidslinjen – anvendt arkæologi i Køge Nord

11:00 - 16.00 – FÅ FIXET DINE TING hos Køge Repair Café

Kig forbi, når Køge Repair Cafés fixere sidder klar – både for at hjælpe med ting, der er gået i stykker, men også for at svare på spørgsmål om caféen, konceptet og hvad vi står for

 

... eller bare til en god snak om reparationer, ’brug-og-smid-væk kulturen, planlagt forældeldse, det at kunne selv og meget, meget andet



Senest opdateret 03.09.2024 10:07 af MH
Apricore logo