Gå til sideindhold
Bramhøjgaard
Et grønt fristed for kreativitet, læring og fællesskab

Arkæologien

Tidslinjen - Anvendt Arkæologi i Køge Nord ved Museum Sydøstdanmark

Når Køge Kommune bygger en ny bydel i Køge Nord, udfordrer udviklingen de eksisterende fællesskaber i den del af området. En gentænkning af hvordan vi bruger stedets kulturhistorie skal binde egnen sammen igen.

Byggeriet af den nye bydel har også afledt omfattende lovpligtige arkæologiske undersøgelser, hvilket har givet meget ny viden om fortidens beboere i området. Formålet med projektet, 'Anvendt Arkæologi' er at udnytte denne viden til at danne et nyt fælles udgangspunkt for eksisterende og fremtidige beboere på stedet.

Dette skal opnås ved at lave:

  • En arkæologisk syntese – en fælles historie, der stiller spørgsmål og sætter nutidens Køge Nord i perspektiv.
  • Citizen Science projekter – inddragelse af beboere i Køge Nord i skabelsen af den fælles historie.
  • Aktiv formidling – udvikling af Tidslinjen, en vandrerute, der sætter den fælles historie i spil og skaber forbindelse mellem det nye og det eksisterende Køge Nord.

 

Målet med dette projekt er at udfordre og udvide det traditionelle arkæologiske vidensbegreb ved at invitere borgerne med ind i skabelsen af historien og sætte den i spil i forhold til de aktuelle problemstillinger, den moderne udvikling skaber. Erfaringerne fra arbejdet i Køge Nord skal bruges til mere generelt at gentænke de lovpligtige udgravningers rolle og anvendelse i nutidens samfund; med andre ord er målet at skabe en strategi for en såkaldt Anvendt Arkæologi.

 

 

Læs mere om projektet her



Senest opdateret 07.08.2024 07:17 af MH
Apricore logo