Gå til sideindhold

Vores mission

Projektet og kernværdier

Et grønt fællesskab er ved at manifestere sig på Bramhøjgaard - en firelænget bondegård placeret som et naturligt knudepunkt mellem landsbyen Ølsemagle og den spirende bydel Køge Nord Skovby. Ved hjælp af cirkulære strategier arbejder borgere, lokale kræfter og kommunale nøgleaktører på at omdanne den historiske bondegård til et nyskabende og levende kvarterhus for lokalområdet - hvor alt ses som en ressource; bygninger, byggematerialer, planter, solen og regnen, såvel som alle nuværende og fremtidige borgere i lokalområdet udgør en værdi, der arbejdes aktivt med.

Kvarterhuset som katalysator

Kvarterhuset på Bramhøjgaard er ikke bare et sted, hvor man besøger tilbud og aktiviteter, men en katalysator, hvor du som borger også selv kan finde rammer, rum og redskaber til at understøtte lige netop dine ønsker og initiativer. Hele projektets struktur er opbygget sådan, at der ikke kun skabes gode rammaer om organiserede aktiviteter, men i høj grad også er plads til spontane ideer og et inkluderende offentligt hverdagsliv.

Hvad sker der på gården?

Som gæst tager du på gården aktivt del i det gode liv, og fælles oplevelser giver mulighed for at reflektere og skabe nye erfaringer med et grønnere hverdagsliv. Aktiviteterne på Bramhøjgaard har nemlig til formål at være udstillingsvindue, laboratorium og fejring af et mere bæredygtigt kulturliv og af et styrket lokalt engagement gennem grønnere produktion og udvikling.

Køkkenet OM:HU byder velkommen

På Bramhøjgaard finder du Køkkenet OM:HU, der med sit værdiskabende værtskab smelter bæredygtighed, fællesskab, plantebaseret mad og kultur sammen til en inspirerende oplevelse. Vi bruger lokale og økologiske råvarer til at skabe lækre, håndlavede måltider, der både gør godt for dig og miljøet.

 

Gæsterne er aktive deltagere, hvilket skaber en stærk følelse af fællesskab. Vores mad hylder planterne med kreative vegetariske retter, og kulturen beriger oplevelsen med kunst, musik og lokale traditioner.

OM:HU bygger på tre enkle principper:

  • Sæsonens grønne og økologiske råvarer: vi bruger friske, bæredygtige og økologiske råvarer, der passer til årstiden
  • Håndlavet mad fra bunden: alt vores mad er lavet med kærlighed og omtanke
  • Fællesskab om måltidet: vi spiser sammen, hvilket skaber en hyggelig og social atmosfære

 

Vi ser måltidet som en kulturel oplevelse, der kan ændre måden, vi tænker på klima og miljø. Hos os handler det ikke kun om at spise, men om at nyde et meningsfuldt måltid sammen.

Velkommen til Køkkenet OM:HU - hvor vi sammen skaber bæredygtige, hyggelige og meningsfulde måltider

Køge Nord Skovby

Bramhøjgaard er ikke bare et samlingsted for den eksisterende Ølsemagle landsby, men bliver også et knudepunkt i udviklingen af Køge Nord Skovby, der med sin ambitiøse nytænkning danner rammen om en bæredygtig og mangfoldig bydel i den nordlige del af kommunen. 

 

Her kan du læse mere om Køge Nord Skovby og de nye boliger i bydelen.Senest opdateret 09.07.2024 11:29 af MH
Apricore logo